Sobre l'Associació

La meva foto
Barcelona, Spain
Benvinguts al blog de l'Associació d'Antics Alumnes del Màster en Psicologia Forense i Criminal, impartit al IL3 - Universitat de Barcelona, i dirigit pel Dr. Antonio Andrés Pueyo. Aquí trobareu informació sobre l'Associació, els seus serveis i activitats que desenvolupa i organitza per als seus associats a més d'estrenyer els llaços amb els antics alumnes i fomentar la seva vinculació mitjançant la participació en aquesta. // Bienvenidos al blog de la Asociación de Antiguos Alumnos del Master en Psicología Forense y Criminal, impartido por IL3 - Universidad de Barcelona, y dirigido por el Dr. Antonio Andrés Pueyo. Aquí encontrarás información acerca de la Asociación, sus servicios y actividades que desarrolla para sus asociados además de estrechar los lazos con los antiguos alumnos y fomentar su vinculación mediante su participación en ésta.

dilluns, 21 de maig del 2012

Guía de Práctica Clínica de Prevención y Tratamiento de la Conducta Suicida. Evaluación y tratamiento

El suicidi representa un greu problema de Salut Pública amb, al voltant, d'un milió de morts anuals en tot el món o, dit d'una altra manera, cada any es suiciden 14'5 persones de cada 100.000. A més a és, les seves repercussions en l'entorn són molt importants, ja que les vides dels més allegats es veuen profundament afectades a nivell emocional, social i econòmic. En aquest sentit, els costos econòmics associats al suicidi s'han estimat a EEUU en uns 25.000  milions de dòlars anuals, entre despeses directes i indirectes.
És per això que és de gran importància l'adopció de mesures i el desenvolupament d'estratègies encaminades a la disminució de la conducta suicida. Des de la Unió Europea s'han promogut iniciatives, com la Mental Health Promotion and Mental Disorder Prevention, on la prevenció del suicidi es considera una de les àrees d'intervenció. A Espanya, l'Estratègia de Salut Mental elaborada el 2007 va contemplar entre els seus objectius la prevenció del suicidi i l'avaluació d'accions específiques per a disminuir les taxes de suicidi en grups de risc.
Aquesta Guía Pràctica Clínica ja estat finançada mitjançant el conveni subsvrit per l'Instituto de Salud Carlos III, organisme autònom del Ministerio de Ciencia e Innovación, i la Axencia de Avaliación de Tecnoloxías Sanitarias de Galicia (avalia-t), en el marc de col·laboració previst en el Plan de Calidad para el Sistema Nacional de Salud del Ministerio de Sanidad, Política Social e Igualdad.
Aquesta Guía Pràctica és una ajuda en la presa de decisions en l'atenció sanitària, no és d'obligat compliment ni substitueix el judici clínic del personal sanitari.



**Extret de la Guía Práctica Clínica de Prevención y Tratamiento de la Conducta Suicida.
Per accedir al text complet, feu clic aquí.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada