Sobre l'Associació

La meva foto
Barcelona, Spain
Benvinguts al blog de l'Associació d'Antics Alumnes del Màster en Psicologia Forense i Criminal, impartit al IL3 - Universitat de Barcelona, i dirigit pel Dr. Antonio Andrés Pueyo. Aquí trobareu informació sobre l'Associació, els seus serveis i activitats que desenvolupa i organitza per als seus associats a més d'estrenyer els llaços amb els antics alumnes i fomentar la seva vinculació mitjançant la participació en aquesta. // Bienvenidos al blog de la Asociación de Antiguos Alumnos del Master en Psicología Forense y Criminal, impartido por IL3 - Universidad de Barcelona, y dirigido por el Dr. Antonio Andrés Pueyo. Aquí encontrarás información acerca de la Asociación, sus servicios y actividades que desarrolla para sus asociados además de estrechar los lazos con los antiguos alumnos y fomentar su vinculación mediante su participación en ésta.

dimecres, 1 d’agost del 2012

Llibre: Hombres maltratadores. Tratamiento psicológico de agresores

Autors: Quinteros Turinetto, Andrés & Carbajosa Vicente, Pablo
Editorial Grupo 5

La violència de gènere és una xacra social que necessita múltiples accions efectives per a erradicar-la. Intervenir amb els homes maltractadors és una d'elles. 
En aquest llibre els autors defineixen aquest tipus de violència com un abús de poder i indiquen les particularitats que la caracteritzen, al presentar una radiografia del maltractament i de l'agressor. Reflexionen i analitzen aquells aspectes que necessiten abordar-se per a assolir el fi de la violència preguntant-seen aquest recorregut: què fa que un home maltracti a la seva parella? A partir d'aquest interrogant, els autors descriuen el desenvolupant de diferents investigacions sobre les característiques dels agressors, defineixen la seva pròpia perspectiva en aquest tema i conclouen amb una altra pregunta: com s'intervé terapèuticament amb aquestes persones? Les seves respostes sorgeixen de la reflexió sobre la seva experiència clínica amb homes maltractadirsm desenvolupada en els últims anys en serveis gestionats per Grupo 5 Acción i Gestión Social i, en l'actualitat, al Instituto Stoa para la Prevención y Erradicación de la Violencia de Madrid.

----------------------------------------------

Autores: Quinteros Turinetto, Andrés & Carbajosa Vicente, Pablo
Editorial Grupo 5

La violencia de género es una lacra social que necesita múltiples acciones efectivas para erradicarla. Intervenir con los hombres maltratadores es una de ellas. 
En este libro los autores definen este tipo de violencia como un abuso de poder e indican las particularidades que la caracterizan, al presentar una radiografía del maltrato y del agresor. Reflexionan y analizan aquellos aspectos que necesitan abordarse para lograr el cese de la violencia, preguntándose en ese recorrido: ¿Qué hace que un hombre maltrate a su pareja? A partir de este interrogante, los autores describen los desarrollos de diversos investigadores sobre las características de los agresores, definen su propia perspectiva en este tema y concluyen con otro cuestionamiento: ¿Cómo se interviene terapéuticamente con estas personas? Sus respuestas surgen de la reflexión sobre su experiencia clínica con hombres maltratadores, desarrollada en los últimos años en servicios gestionados por Grupo 5 Acción y Gestión Social y, en la actualidad en el Instituto Stoa para la Prevención y Erradicación de la Violencia de Madrid.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada