Sobre l'Associació

La meva foto
Barcelona, Spain
Benvinguts al blog de l'Associació d'Antics Alumnes del Màster en Psicologia Forense i Criminal, impartit al IL3 - Universitat de Barcelona, i dirigit pel Dr. Antonio Andrés Pueyo. Aquí trobareu informació sobre l'Associació, els seus serveis i activitats que desenvolupa i organitza per als seus associats a més d'estrenyer els llaços amb els antics alumnes i fomentar la seva vinculació mitjançant la participació en aquesta. // Bienvenidos al blog de la Asociación de Antiguos Alumnos del Master en Psicología Forense y Criminal, impartido por IL3 - Universidad de Barcelona, y dirigido por el Dr. Antonio Andrés Pueyo. Aquí encontrarás información acerca de la Asociación, sus servicios y actividades que desarrolla para sus asociados además de estrechar los lazos con los antiguos alumnos y fomentar su vinculación mediante su participación en ésta.

dimarts, 21 d’agost del 2012

El hombre que obligó a cambiar los manuales de Psicología

L'any 1969, el psicòleg David Rosenhan i un grup de 7 voluntari perfectament sans mentalment es van presentar a les oficines d'admissió de 12 institucions mentals als EEUU. Utilitzant identitats falses, i simulant tenir símptomes que no tenien, tots van aconseguir fer-se internar com a pacients.
No es va tractar d'una broma del dia dels innocents; aquests falsos dements comandats per Rosenhan tenien una missió: qüestionar la capacitat de la psiquiatría de distingir entre la bogeria i la cordura.

Article extret de BBC Mundo.
Per accedir a l'article complet, feu clic aquí.

-----------------------------------------------

En 1969, el psicólogo David Rosenhan y un grupo de 7 voluntarios perfectament cuerdos se presentaron en las oficinas de admisión de 12 instituciones mentales en Estados Unifos. Usando identidades falsas, y pretendiendo tener síntomas que no tenían, todos lograron hacerse internar como pacientes.
No se trató de una broma del día de los inocentes, estos falsos dementes comandados por Rosenhan tenían una misión: cuestionar la capacidad de la psiquiatría de distinguir entre la locura y la cordura.

Articulo extraído de BBC Mundo.
Para acceder al artículo completo, hacer clic aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada