Sobre l'Associació

La meva foto
Barcelona, Spain
Benvinguts al blog de l'Associació d'Antics Alumnes del Màster en Psicologia Forense i Criminal, impartit al IL3 - Universitat de Barcelona, i dirigit pel Dr. Antonio Andrés Pueyo. Aquí trobareu informació sobre l'Associació, els seus serveis i activitats que desenvolupa i organitza per als seus associats a més d'estrenyer els llaços amb els antics alumnes i fomentar la seva vinculació mitjançant la participació en aquesta. // Bienvenidos al blog de la Asociación de Antiguos Alumnos del Master en Psicología Forense y Criminal, impartido por IL3 - Universidad de Barcelona, y dirigido por el Dr. Antonio Andrés Pueyo. Aquí encontrarás información acerca de la Asociación, sus servicios y actividades que desarrolla para sus asociados además de estrechar los lazos con los antiguos alumnos y fomentar su vinculación mediante su participación en ésta.

dimarts, 24 d’abril del 2012

Els senders de la dogmàtica penal i la criminologia cautelar (17 maig, Barcelona)


"Quan gairebé a tot el món els principals temes de conversa de la majoria de les persones són la criminalitat i el futbol, la criminologia no pot exhaurir-se en una  biblioteca." Són paraules de l’eminent jurista Eugenio Raúl Zaffaroni al seu últim llibre. El CEJFE el convida per a una conferència on exposarà un discurs penal garantista dels drets humans i reflexionarà sobre els models punitius i reparadors per a la resolució de conflictes.
E. Raúl Zaffaroni és doctor en ciències jurídiques i socials i en l’actualitat ministre de la Cort Suprema de Justícia d’Argentina, i professor titular del Departament de Dret Penal i Criminologia de la Universitat de Buenos Aires. A més d’una prestigiosa carrera en la judicatura argentina, és doctor honoris causa de gairebé trenta universitats d’Amèrica llatina i d’Europa. Va ser premi Estocolm de Criminologia el 2009.
Entre les 25 obres que ha publicat, a més dels innombrables articles que conté la seva bibliografia,
destaquem:

  • Tratado de derecho Penal-Parte General (Buenos Aires: Ediar, 1980-1983, última edició: 2001).
  • En busca de las penas perdidas. Deslegitimación y dogmática jurídicopenal (Buenos Aires: Ediar, 1989).
  • El enemigo en el derecho penal (Madrid: Dykisson, 2007).
  • Origen y evolución del discurso crítico del derecho Penal (Buenos Aires: Ediar, 2009).
  • La palabra de los muertos. Conferencias de criminologia cautelar (Buenos Aires: Ediar, 2011)



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada